Carlos Rosario Beach

 
 

Så här reste vi

 

 

      Gästhuset Mamacitas 

 

 

Flamenco Beach

  

 

 

 

 

Till Tortola Island

Pictures

Index

 

Culebra Island.

Culebra Island är en liten ö några mil öster om Puerto Rico och har endast 1000 invånare. Ön har mycket vackra badstränder och få turister.

 Vi lämnar staden Fadjaro på Puerto Ricos östra kust i en skraltig lastfärja sent på em. Senaste dygnets storm har ännu ej lagt sig och hela färjan dånar då den slår i mot dom höga vågorna. Många av passagerarna kräks och sitter tysta halvt skräckslagna och apatiska.

I skymningen lägger färjan till i Culebras hamn och vi andas ut efter den vådliga sjöresan och får som belöning uppleva en makalös vacker solnedgång. 

Hotel Kokomo nere vid hamnen ser okej ut utanpå, så vi knackar på och en ung kvinna med skrikande ungar öppnar. Hon visar oss några obäddade rum och då vi känner oss trötta och osäkra att få rum på annat håll bestämmer vi oss för att stanna efter att ha prutat 5$ /natt. Vi lämnar vår lilla packning och hittar en mysig Karibisk restaurang vid en liten lagun mitt i byn. Mätta och stärkta av den billiga rommen  återvänder vi sent till vårt hotell. 

Framför ingången till hotellet sår en man och grillar kvällsmat. Han är till en början mycket trevlig och berättar att han har boxas i amerikanska pojklandslaget. Vi får allt mer en obehaglig aning om vart han vill komma, då han till slut börjar morra om att vi har fått rummet alldeles för billigt och nu ville han ha betalt innan vi går till sängs. Han tar vårt visa kort och försvinner med det in i huset. Jag blir livrädd och  följer efter och hittar honom i köket bakom ett skitigt bord där han drar vårt kort och saltar räkningen  med skatt till det oprutade beloppet. (55 $ / natten)

Jag blir vansinnig och Lilian skyndar till för att lugna ner mig, hon skriver snabbt under och drar mig kvickt ut och upp till vårt ”dyra” rum. Tre nätter här, sova i ”badkarssäng” och ovän med hotellägaren.

Flickan som serverar oss frukost följande dag är nyfiken och frågar varifrån vi kommer. Hon berättar att det hade bott en svensk här på ön i tre år och sedan hade han försvunnit.

Bara sol och bad i tre dagar. 

Flamingo Bay på norra delen av ön är nästan helt öde och Rosario Beach några km. genom en igenvuxen stig har en underbar strand med ett fint korallrev nära stranden där vi får vara helt ensamma, tills en äldre man dyker upp som berättar att han har rymt från sin hustru och vintern i Nordnorge. Här lever han nu sitt Robinson liv. Då vi återvänder har han gjort upp eld på stranden och kokar nyfångade strandkrabbor till middag.

Till Tortola Island