Club Cane Garden Bay

 

  Hom

 

      British Virgin Island 

På Mamacita`s Gästhus på Culebra Island hade vi träffat ett par från Florida som berättade om British Virgin Islands. Det lät så fantastiskt så vi bestämmer oss på stört. Följande dag ringer vi flygplatsen i Fadjaro och får plats i ett litet flygplan till  St.Tomas och därifrån får vi ta båt till Tortola.

British Virgin Island tillhör England och har tidigare tillhört Danmark. Huvudstaden Road Town ser ut som en liten dansk småstad. Ön har några tusen bofasta och massor av rika turister. Landskapet är enormt kuperat med höga berg, drömlika badstränder och härlig musik .

Vi hyr jeep och grabben från hyrfirman hämtar oss vid färgläget och kör som en galning på den smala och krokiga vägen till Cane Garden Bay, där vi hoppas få ett hotellrum. Jag blundar och vi har all möda i världen att hålla i oss. Bilradion är på för fullt och reggeien slår lock i våra öron. Bästa musiken i Karibien säger han och pekar på radions inställning, medan bilen sanslöst rusar brant nerför. 

Vi har tur och får ett rum på det nästan fullbokade Cane Garden för nära 100$ natten. Det är billigt här! Den vackra stranden framför vårt hotell är kantad av barer och restauranger och har en obeskrivlig solnedgång. Västindisk musik flödar från barer och restauranger där lokala liveband uppträder. Nu känns det som om att vi hade kommit fram till det riktiga Västindien, det som vi hade drömt om under kalla vinterkvällar.  

 

    Se mina Stora bilder